Insolventa si Reorganizare

Experiența noastră în domeniul insolvenței și al restructurării s-a dezvoltat de-a lungul timpului prin asistarea societăților aflate în dificultate și prin consilierea lor cu privire la posibilitățile de reorganizare judiciară în vederea redresării economice și a valorificării în condiții optime a activelor aflate în patrimoniul lor.

De asemenea, am furnizat asistență juridică atât debitorilor, cât și creditorilor în cadrul procedurilor judiciare desfășurate în fața judecătorului sindic. Totodată, am colaborat îndeaproape cu practicienii în insolvență pentru a găsi soluții favorabile clienților noștri.

Principale proiecte desfășurate

  • Asistarea în cadrul procedurii de reorganizare a unei societăți care operează un important lanț de restaurante ce funcționează în regim de fastfood. Activitatea noastră a presupus, printre alte activități specifice procedurii insolvenței, și declanșarea, în numele debitoarei, a mai multor litigii împotriva unor terțe persoane pentru reîntregirea patrimoniului său și reușita planului de reorganizare.
  • Asistarea unui mari case de expediții în raporturile comerciale pe care aceasta, în calitate de creditor, a fost nevoită să le continue cu debitorul aflat în stare de insolvență, astfel încât acesta din urmă să își poată reorganiza activitatea. Serviciile noastre au inclus negocierea unor contracte importante de transport în numele debitorului insolvent precum și stabilirea, de acord cu ceilalți creditori, a unui program preferențial de plată a creanțelor născute din contractele astfel încheiate.

Pentru detalii suplimentare

Cristian Mîneran Avocat Partener