Litigii si Arbitraj

În acest domeniu avocații noștri au o bogată experiență, acoperind o arie largă de litigii. Astfel am furnizat asistență juridică și reprezentare într-un număr foarte mare de dosare cu un grad ridicat de complexitate în materia dreptului civil și al profesioniștilor, insolvență, dreptul muncii, proprietate intelectuală, drept fiscal, drept penal, fond funciar, dreptul familiei.

Experiența noastră se întinde și asupra metodelor alternative de soluționare a disputelor, cu precădere asupra celor care au ca obiect arbitrajul instituționalizat sau ad hoc. Astfel, avocații societății au fost implicați în soluționarea unor importante litigii arbitrale desfășurate după reguli procedurale emise de diferitele instituții interne și internaționale.

Principale proiecte desfășurate

  • Reprezentarea celui mai mare producător român de aluminiu într-o serie de litigii ce aveau ca obiect anularea hotărârilor adunărilor generale, formulate de anumiți acționari minoritari.
  • Reprezentarea celui mai mare operator portuar român într-o serie de litigii ce au avut ca obiect anularea hotărârilor adunărilor generale formulate de unul dintre asociați.
  • Reprezentarea unei mari societăți producătoare de ulei de pe raza județului Constanța în litigiile dintre asociați, privind componența organelor de administrare în situația preluării abuzive a conducerii de către o parte dintre acționarii minoritari.
  • Reprezentarea, atât a Angajatorilor cât și a Contractorilor, în fața Tribunalului arbitral de pe lângă Camera Internațională de Comerț de la Paris, în litigiile izvorâte din executarea contractelor FIDIC, Red Book și Yellow Book.
  • Reprezentarea unor mari societăți de antrepriză în construcții în litigiile purtate împotriva beneficiarilor pentru achitarea contravalorii lucrărilor executate.

Pentru detalii suplimentare

Cristian Mîneran Avocat Partener