Drept penal

Echipa noastră s-a ocupat de dosare penale complexe, oferind clienților noștri asistență juridică și reprezentare specializată atât în faza de urmărire penală, cât și în faza de judecată.

Am reprezentat atât persoane fizice, cât și persone juridice în cazuri de evaziune fiscală, spălare de bani, înșelăciune, gestiune frauduloasă, abuz în serviciu sau neglijență în serviciu, precum și alte infracțiuni economice.

Principale proiecte desfășurate

  • Asigurarea asistenței juridice, atât în faza de urmărire penală, cât și în faza de judecată, pentru o persoană acuzată de simularea, în scop evazionist, a unor livrări intracomunitare de bunuri, ceea ce ar fi creat bugetului de stat un prejudiciu echivalent cu valoarea TVA necolectată, de peste 20 de milioane de lei.
  • Asigurarea de asistență juridică atât în faza de urmărire penală, cât și în faza de judecată pentru o persoană acuzată de crearea mai multor circuite evazioniste prin care aceasta s-ar fi sustras de la plata accizei, în valoare de aproximativ 1.000.000 de lei, aferente produselor petroliere pe care le comercializa.
  • Reprezentarea în fața instanței de judecată a mai multor inspectori fiscali acuzați de abuz în serviciu ca urmare a aprobării, în mod pretins nelegal, a unor cererii de rambursare a TVA.

Pentru detalii suplimentare

Ioana Hașotti Avocat Partener
Cristian Mîneran Avocat Partener